Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@00:16:53 GMT

نقش هنرمندان در تحولات افغانستان چیست؟

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۵۸۴۱۳

نقش هنرمندان در تحولات افغانستان چیست؟

ایسنا/خراسان رضوی یک شاعر آئینی افغانستانی با اشاره به تحولات این روزهای کشورش گفت: رسالت هنر ثبت تاریخ و قضاوت در خصوص اثرگذاری آن بر عهده نسل آینده است. بنابراین ثبت این گزاره تاریخی توسط شاعران ایرانی و افغانستانی و متناسب با شرایط و اوضاع خود به نوعی رسالتی که بر عهده دارند.

عاطفه جعفری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص تحولات افغانستان و تأثیر فرهنگ، هنر و هنرمندان بر آن اظهار کرد: من نسبت به طالبان خوش‌بین نیستم زیرا آن‌ها را سیاست‌مدار نمی‌دانم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌چنین پیش‌زمینه ذهنی خوبی نسبت به طالبان وجود ندارد، زیرا این گروه هنوز خود را اثبات نکرده است، در حالی که این اثبات نیز هم زمان‌بر خواهد بود هم این‌که من بعید می‌دانم طالبان بتواند از زمان استفاده کند و خود را به اثبات برساند.

وی ادامه داد: بنابراین فکر نمی‌کنم شرایط به وجود آمده ثبات داشته باشد. در واقع به نظر من طالبان در حال حاضر نقابی بر چهره دارد که ممکن است دیگران را دچار این اشتباه کند که این گروه تغییراتی پیدا کرده است. 

این شاعر آئینی افغانستانی بیان کرد: بر اساس اطلاعاتی که من در اختیار دارم تعداد معدودی از مردم افغانستان که با طالبان هم‌قوم هستند، بنابر مسائل و دلایلی طالبان را پذیرفته‌ و امیدوار هستند شرایط خوبی ایجاد شود. این نگرش به این دلیل ایجاد شده است که مردم کشور افغانستان به دنبال دستیابی به آرامش هستند. در مقابل بسیاری از مردم از این تحولات و اتفاقات ناراضی هستند، زیرا در شرایط رسانه‌ای افغانستان تغییراتی به وجود خواهد آمد و خانم‌ها از شرایط گذشته خود خارج می‌شوند. هم‌چنین بانوان شاغل نیز ممکن است نتوانند همانند گذشته به انجام مسئولیت‌های خود بپردازند. بنابراین شرایط نامطلوبی برای برخی از اقشار و مردم ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: من فکر نمی‌کنم به جز قشر محدودی از مردم افغانستان، سایر مردم به طالبان امید داشته باشند و تنها در صورت وقوع معجزه می‌توان به طالبان امیدوار بود. رسالت هنر و به ویژه شعر و ادبیات، ثبت تاریخ است. بنابراین ثبت این گزاره تاریخی توسط شاعران ایرانی و افغانستانی و متناسب با شرایط و اوضاع خود به نوعی رسالتی که بر عهده دارند.

جعفری خاطرنشان کرد: به این ترتیب این هم‌دردی و هم‌دلی بر دانشجویان و افراد مقیم ایران، اثرگذار بوده و سبب خوشحالی آن‌ها شده است. همین شادمانی و نور امید ناشی از پیگیری و تلاش شاعران ایرانی که در دل جوانان افغانستانی گسترش می‌یابد، بیانگر اثرگذاری شاعران و هنرمندان است. اثرگذاری هنر را تاریخ قضاوت می‌کند، زیرا این اشعار، اقدامات و آثار ثبت خواهد شد و به تعبیری نسل بعد درخصوص میزان تأثیر آن‌ها در زمینه اطلاع‌رسانی و اثرات عاطفی میان مردم قضاوت خواهند کرد. 

وی اضافه کرد: در حال حاضر اتفاقات خوبی در فضای مجازی روی می‌دهد، به عنوان مثال برگزاری نشست‌های زنده توسط هنرمندان و ارائه تحلیل‌ها و بررسی‌های گوناگون در این زمینه بسیار اثرگذار بوده است. به نوعی این تحلیل‌ها می‌تواند نسل جوان‌تر را راهنمایی کند و شرایط را در معرض قضاوت قرار دهد، تا جوانان با دریافت اطلاعات بتوانند تصمیم‌گیری کنند و تحلیل‌های جدید ارائه دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری افغانستان هنرمند هنرمندان هنر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۵۸۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه

طالبان سرگرم همکاری با قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز منطقه ای تجارت انرژی است که فروش نفت از روسیه به جنوب آسیا را تسهیل می‌کند.

به گزارش ایسنا، نمایندگان افغانستان، قزاقستان و ترکمنستان اخیرا در کابل، درباره ایده ایجاد یک هاب انرژی و لجستیک در ولایت هرات در غرب افغانستان، گفتگو کرده اند.

نورالدین عزیزی، وزیر بازرگانی موقت طالبان به رویترز گفت: این سه کشور قصد دارند در این هاب سرمایه گذاری کنند که انتظار می‌رود هاب فروش نفت روسیه به کشورهای جنوب آسیا از جمله پاکستان باشد.

این مقام طالبان اظهار کرد: بر اساس گفتگوهای ما، قرار است یک مرکز لجستیکی در ولایت هرات ایجاد شود که می‌تواند شمال را به جنوب آسیا متصل کند.

عزیزی به رویترز گفت: پس از نشستهای سه جانبه هفته گذشته در افغانستان، تیمهای فنی از افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان ظرف دو ماه آینده، پیش نویس توافق نامه ای را تهیه خواهند کرد که برنامه های رسمی برای هاب جدید انرژی را مشخص می‌کند.

به گفته عزیزی، این مرکز لجستیک در ابتدا قرار است ظرفیت یک میلیون تن نفت را داشته باشد، اما وی مشخص نکرد که این مرکز چه زمانی می‌تواند فعالیت خود را آغاز کند.

وزارت بازرگانی قزاقستان در بیانیه ای به رویترز گفت: قزاقستان به نوبه خود، به توسعه جاده ها و راه آهن از طریق افغانستان برای برقراری ارتباط با خلیج فارس و جنوب آسیا چشم دوخته است.

در حال حاضر، صادرات نفت خام قزاقستان به لجستیک در روسیه و بنادر این کشور در دریای سیاه، وابسته است.

طالبان در فروش نفت روسیه مشکلی نخواهند داشت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، در پاییز سال ۲۰۲۲، وزیر بازرگانی طالبان اعلام کرده بود بر اساس قرارداد با روسیه، افغانستان سالانه یک میلیون تن بنزین، یک میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز نفتی مایع و ۲ میلیون تن گندم دریافت خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز ساخت مرکز صحی‌ در پکتیا
  • استقبال طالبان از قهرمانان فوتسال افغانستان
  • مذاکرات طالبان برای صادرات نفت روسیه
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • گشایش بزرگترین نمایشگاه قرآنی در افغانستان
  • استقبال از تیم فوتسال افغانستان + فیلم
  • تجار افغانستانی در نمایشگاه توانمندی های صادراتی + فیلم
  • قرارداد ۴۴ میلیون دلاری ازبکستان با تجار افغانستانی
  • مسدود شدن گذرگاه اسپین بولدک
  • امضای قرارداد صادراتی ازبکستان با تجار افغانستانی