Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@23:09:56 GMT

دغدغه اصلی سرمایه گذاران بورس چیست؟

تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۶۸۳۵۱

دغدغه اصلی سرمایه گذاران بورس چیست؟

به گزارش بورس تابناک، احیای برجام می تواند یکی از اثرگذارترین رویدادها در سال 1401 برای بازار سرمایه باشد، اتفاقی که اگر رخ دهد، برخی صنایع را حداقل در کوتاه مدت برای سرمایه گذاران بسیار جذاب می کند.

دغدغه اصلی سرمایه گذاران بازار سرمایه

برنامه جامع اقدام مشترک یا همان برجام، مدت هاست تبدیل به دغدغه اصلی سرمایه گذاران در بازار سرمایه ایران شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احیای برجام تاثیر فراوان در عملیات سودسازی و به طور کلی در صورت های مالی شرکت های بورسی دارد و به همین دلیل سرمایه گذاران در محاسبات خود برای خرید و فروش سهام، وزن زیادی برای آن قائل هستند.

اما درصورت احیای برجام، کدام صنایع بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند و وضعیت آن ها بیشتر متحول می شود؟ بورس تهران یک بار در سال 94 اثرگذاری برجام بر صنایع مختلف را تجربه کرده و مرور واکنش بورس به امضای برجام در سال 94، می تواند دید مناسبی به فعالان بازار سهام درصورت احیای برجام بدهد.

افت شاخص بورس از فردای توافق هسته ای!

در تاریخ 23 تیرماه 1394 و پس از 22 ماه مذاکره، ایران و گروه 5+1 بر سر برنامه هسته ای ایران به یک توافق جامع رسیدند. بورس که معمولا رویدادهای مثبت را پیش خور می کند، از تاریخ 19 خرداد 1394 به استقبال امضای برجام رفت و از شاخص 62317 واحدی به قله 69443 واحدی رسید. این رشد 11.5 درصدی دقیقا در روز توافق ایران و غرب به پایان رسید و از فردای آن، شاخص بورس شروع به افت کرد.

افت بورس به اندازه ای زیاد شد که شاخص به عدد 61163 واحد رسید و حتی بیشتر از آن 11.5 درصدی که رشد کرده بود، عقب نشینی کرد.

   

دلیل افت بازار این بود که هنوز اطمینان کامل نسبت به اجرای برجام وجود نداشت و هنوز قوانین مربوط به تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا رفع نشده بود. اما در دور پایانی جلسات ایران و 5+1 که نتیجه آن وارد شدن برجام به مرحله اجرایی بود، ورق برگشت.

رشد 32 درصدی بورس، نتیجه رسیدن برجام به فاز اجرا

در تاریخ 26 دی ماه 1394 برجام وارد مرحله اجرایی شد که این بار ماجرا با دفعه قبل تفاوت داشت و بورس علاوه بر اینکه بخشی از خبرهای خوش را پیش خور کرده بود، به رشد خود نیز ادامه داد.

از تاریخ هفتم دی ماه 1394 که شاخص کل بورس در ارتفاع 61469 واحد قرار داشت، بورس وارد فاز پیش خور کردن خبرها شد و تا تاریخ 26 دی ماه به ارتفاع 64860 واحد رسید. رشد بورس این بار پس از پایان جلسات ایران و غرب، به دلیل اجرایی شدن برجام ادامه پیدا کرد و تا تاریخ 14 فروردین 1395 شاخص بورس به عدد 81536 واحد رسید.

با این حساب شاخص بورس طی مدت زمان حدود سه ماه، رشد 32 درصدی داشت و با اینکه دوباره شاخص از اواسط فروردین 95 وارد یک دوره نزولی شد، اما هیچ گاه تا اندازه ای که قبل از اجرایی شدن برجام در آن قرار داشت، پایین نرفت. شاخص بورس پس از اجرایی شدن برجام، در تاریخ 31 خرداد 95 تا ارتفاع 72615 واحد پایین رفت و به عبارتی کمتر از نصف رشدی که کرده بود را عقب نشینی کرد.

پس از آن شاخص کل بورس حدود یک سال درجا زد و تغییرات زیادی نداشت تا اینکه در نهایت از تیرماه 1396 روند صعودی جدید خود را آغاز کرد.

رشد و سقوط بانک ها

یکی از صنایعی که بیشترین اثر را از برجام می گرفت، صنعت بانکداری بود. به همین دلیل با اجرایی شدن برجام، نمادهای بانکی با تقاضای بسیار زیاد مواجه شدند و رشد خوبی کردند.

   

شاخص صنعت بانکداری از 613 واحد به 794 واحد رسید و رشد 29.5 درصدی را ثبت کرد. اما پس از آن روند نزولی شاخص این صنعت آغاز شد و حتی به 477 واحد هم رسید. به عبارتی شاخص بانک ها نه تنها رشدی که در اثر اجرای برجام داشت را پس گرفت، بلکه حتی بیشتر از آن هم عقب نشینی کرد.

دلیل رشد و سقوط شاخص بانک ها پس از اجرای برجام این بود که برخلاف آنچه گفته می شد، بانک های ایرانی به سوئیفت متصل نشدند و حتی برجام هم نتوانست دسترسی نظام بانکی ایران به سوئیف را دوباره برقرار کند.

خودرویی ها پرواز کردند

اجرای برجام بیش از هر صنعتی، صنعت خودرو را تحت تاثیر قرار داد. حداقل در تابلو بورس که اینگونه بود! با ورود برجام به فاز اجرایی، شاخص صنعت خودرو در اثر رشد چند صد درصدی نمادهای خودرویی به پرواز درآمد. شاخص این صنعت از 8567 واحد تا ارتفاع 27582 واحد بالا رفت و رشد 220 درصدی داشت.

  برخلاف شاخص بانک ها، شاخص خودرو پس از آن رشد چشمگیری که داشت، به پایین تر از عدد قبلی خودش نرسید. گرچه این شاخص حدود 2.5 سال نزولی بود، اما هیچ گاه به عددی که قبل از اجرای برجام در آن قرار داشت نرسید و در کل می توان گفت که اجرای برجام باعث رشد شاخص صنعت خودرو شد.

منبع: اقتصادنیوز

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین نوروز 1401 انصارالله یمن برجام بازار سرمایه شاخص کل بورس مذاکرات وین نوروز 1401 انصارالله یمن قیمت گوشی اجرایی شدن برجام سرمایه گذاران اجرای برجام اجرایی شد واحد رسید بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۶۸۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان

مرتضی شریفی در حاشیه برگزاری ششمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، اکسپو ۲۰۲۴ در تهران با اعلام این خبر گفت: هدف از انجام این کار معرفی ظرفیت‌های استان به سرمایه‌گذاران بوده و در تدوین این بانک اطلاعاتی، ۶ زبان زنده جهان مورد استفاده قرار گرفته است.

او با اشاره به اینکه این بانک اطلاعاتی به صورت کاملاً الکترونیک تدوین شده و قابلیت به‌روزرسانی مکرر دارد، افزود: خوشبختانه با تلاش‌های صورت گرفته این بانک اطلاعاتی به صورت سامانه‌ای در اختیار نمایندگی‌های ایران در خارج از کشور قرار می‌گیرد تا بتوانند به راحتی این اطلاعات را در اختیار سرمایه‌گذاران خارجی و متقاضیان تولیدات ایران قرار دهند.

به گفته مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس این سامانه در آینده نزدیک رونمایی و وارد فاز عملیاتی می‌شود.

شریفی در بخش دیگری از سخنان خود به تشکیل کارگروه توسعه صادرات، کارگروه مبادلات مرزی و تعاونی‌های مرزنشینان اشاره کرد و گفت: در این مجموعه‌ها مباحث مرتبط با حوزه صادرات دنبال می‌شود و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاران این بازار بیشترین زیان را دیدند/ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان باز می‌گردد؟
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار بورس ۱۲ اردیبهشت؛ شاخص کل ۳۹۰۱ واحد افت کرد
  • افت ۳ هزار و ۹۰۲ واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس در روز پایانی هفته
  • تدوین بانک اطلاعاتی توانمندی‌های صادراتی فارس به ۶ زبان